FAQ

Zijn de oldtimers geldig gekeurd en verzekerd?

Absoluut! Al onze ceremonieauto's zijn door onszelf volgens de regels van de kunst gerestaureerd. Ze worden jaarlijks gekeurd en zijn tevens geldig ingeschreven en verzekerd. Op deze manier voldoen zij aan veel 'strengere' voorwaarden dan wanneer men een auto inschrijft als oldtimer (een nummerplaat beginnende met een O). Wij zijn dus ook steeds in orde bij eventuele politiecontroles tijdens uw belangrijke dag.

Wat is er nu juist in de prijs inbegrepen?

Elke offerte wordt individueel bekeken. Zolang er geen extreme
wachttijden of afstanden voorzien worden is ALLES in onze prijs
in begrepen. Dit wil zeggen:

- B.T.W.
- kilometers (*)
- uren en diensten chauffeur (**)
- benzine
- verzekering (geen omnium)
- paraplu 's / mooie lintjes (indien gewenst)

Faq
(*) Wij vragen steeds vooraf een korte dagindeling, op basis daarvan berekenen we de kilometerforfait. Indien uw traject nadien nog zou wijzigen wordt er steeds met ons overlegd of het al dan niet nodig is kilometerforfait aan te passen.
(**) Indien in de dagindeling extreme wachttijden voorzien zijn, wordt de prijs herbekeken of in extremis de aanvraag geweigerd. Dit komt echter zelden voor.

Wat als de oldtimer in panne valt?

De oldtimers worden door ons zelf tip-top onderhouden en zijn uiterst betrouwbaar. Indien wij een defect aan een oldtimer vaststellen wordt dit onmiddellijk hersteld, wij hebben de nodige onderdelen op stock. Een ernstige panne tijdens de huwelijksdag zelf is er in al de jaren nog nooit geweest, maar het blijven natuurlijk voertuigen van ongeveer 50 jaar oud. Een 100% garantie kan niemand u geven. Het is verstandig om hier rekening mee te houden. Indien er zich een ernstige panne zou voordoen, zullen wij steeds onze verantwoordelijkheid dragen.

Ik wil graag de ceremoniewagen zelf besturen tijdens mijn huwelijksdag, kan dit?

JA, u hebt zelf de keuze of u een ceremonieauto neemt met of zonder chauffeur. De dagindeling wordt op voorhand door ons bekeken. U kan de wagen enkel huren zonder chauffeur als het traject veilig wordt geacht en er niet te veel kilometers worden voorzien. De Alfa Romeo, de Porsche en het BMW-tje 600 zijn uiteraard zelf te besturen. Deze unieke klassiekers zijn zeer waardevol en zeldzaam en om die reden blijft er een begeleider aanwezig. Het is de bedoeling dat hij het traject kan mee volgen vanuit een andere wagen (bv van de fotograaf, ceremoniemeester of familie). De VW sambabusjes worden enkel mèt chauffeur verhuurd, hierop wordt geen enkele uitzondering gemaakt.

Ik wil een oldtimer huren zonder chauffeur, hoe wordt dit praktisch geregeld?

De ceremoniewagen wordt door ons met een autotrailer gebracht de vooravond van jullie huwelijk. Zo kunnen wij alles rustig uitleggen en kan u de oldtimer leren kennen. Er wordt dan ook steeds een proefritje gemaakt met de chauffeur in kwestie. Dit duurt ongeveer een 10-tal minuten. De wagen dient wel veilig te kunnen staan, dit wil zeggen dat hij niet op de openbare weg mag overnachten. Na het huwelijksfeest wordt de bruidswagen door ons terug opgehaald tijdens het avondfeest of uitzonderlijk de dag daarop.

Kunnen wij een oldtimer huren voor privé-gebruik?

Jammer genoeg verhuren wij onze oldtimers niet voor privé-gebruik, enkel voor huwelijksceremonies, jubileums of evenementen. Al onze klassiekers zijn eigenhandig gerestaureerd, en zijn dus erg kostbaar. Wij kunnen het risico niet lopen dat er zich een ongeval voordoet of de auto verkeerd gebruikt wordt.

Verzorgen jullie ook de ceremonie?

Onze chauffeur zal steeds met veel plezier bereid zijn om jullie met raad en daad bij te staan en indien nodig zal hij de ceremonie mee in goede banen leiden. Hij doet meer dan alleen maar de mensen vervoeren of toezicht houden op de bruidswagen. Uiteraard doet hij in de eerste plaats zijn taak als chauffeur en kan hij dus geen ceremoniemeester zijn in de strikte zin van het woord. Als u graag de puntjes op de "i" wenst, kan u best een professionele ceremoniemeester onder de arm nemen.

Kunnen wij de oldtimers bezichtigen?

Ja zeker. Het is erg belangrijk dat u 100% zeker bent van uw keuze, u bent steeds welkom in ons atelier (nabij Leuven) om de wagens te bekijken en de nodige vragen te stellen. Nadien kan u rustig nadenken, u hoeft niet onmiddellijk te beslissen. Gelieve steeds eerst telefonisch een afspraak te maken op het nummer 0495 18 58 48.

Kunnen wij een optie nemen op een bruidswagen?

Ja dat kan. Een optie is een tweetal weken geldig. Wij verwachten dat u ons op de hoogte houdt van uw beslissing, ook als u de oldtimer niet wenst te nemen. Een wagen hoeft niet onnodig in optie te staan!

Hoe kunnen we reserveren?

Een reservatie kan pas als wij de nodige gegevens van u hebben; namelijk beide namen en telefoonnummers, adres en beknopte dagindeling. Wij bekijken eerst de dagindeling en het traject van het trouwvervoer, alvorens wij een reservatie definitief toekennen. Nadien vragen wij om een voorschot over te schrijven op onze rekening. Van zodra wij dit voorschot ontvangen hebben, sturen wij u een contract op.

Kunnen wij onze bruidswagen extra versieren?

Wij zorgen steeds voor lintjes om te bevestigen aan antenne en spiegels. Vaak is deze eenvoudige versiering nog het mooist en is het charmanter te kiezen voor de oldtimer puur natuur. Indien u toch nog meer versiering zou wensen op de wagen, is dit geen probleem zolang dit geen schade kan veroorzaken op de wagen. Dit kan bevestigd worden met zuignappen. U dient hiervoor zelf te zorgen.